Wat kan ik lenen?

Wat u precies kunt lenen zal voor iedereen verschillend zijn. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen iemand die 1500 euro netto per maand verdient en iemand die 3000 euro netto per maand verdient. Overigens wil dit helemaal niet alles zeggen, want als voor degene die 3000 euro netto per maand verdient de vaste maandelijkse lasten ook veel hoger liggen zullen ze wellicht hetzelfde bedrag kunnen lenen. Er wordt dus met geld lenen niet naar 1 aspect gekeken, maar naar het geheel. Uiteindelijk gaat het erom wat u kunt missen en op dit bedrag kan dan een leenbedrag worden gebaseerd. Als u 300 euro per maand overhoudt na alle vaste lasten eraf te hebben getrokken kunt u geen lening afsluiten waarbij de maandelijkse kosten op of boven de 300 euro liggen. Deze moeten er natuurlijk een flink stuk onder liggen, zodat u financieel gezien uit de problemen blijft.

Bereken en zie hoeveel geld u kunt lenen

De meeste leningverstrekkers hebben een handig rekenmodel op hun website staan. Hiermee kunt u door middel van het verschuiven van balkjes aangeven wat u wilt lenen, met welk type lening en voor hoe lang u geld wilt lenen. Het rekenmodel zal dan voor u een berekening van de lening maken en zodoende kunt u snel zien op welke maandlasten u dan ongeveer terecht zult komen bij de door u gekozen lening. Het betreft hier een indicatie en de berekening is dus niet helemaal precies. Er kan echter wel waarde aan worden gehecht aangezien de lasten die u maandelijks zult krijgen aardig in de buurt komen van wat deze werkelijk zullen bedragen.

Rekenmodules op basis van rente

In principe heeft u helemaal geen rekenmodel nodig om een lening te berekenen, want u snapt zelf ook wel dat een lening met een rente van 5% goedkoper uit zal pakken als een lening tegen een rente van 6%. Het is dus verstandig te vergelijken. Vraagt u een lening aan bij een van de mediators op de hoofdpagina, dan zullen hun voor u kijken naar een goedkope rente en een passende lening. Zo wordt het werk u uit handen genomen, maar kunt u alsnog zelf aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat. U wilt natuurlijk geld lenen met een lage rente en dat is dan ook precies wat voor u zal worden uitgezocht door een mediator.

Previous post:

Next post: