Te vroeg aflossen kan geld kosten

Als u een lening voor een langere periode hebt lopen kan het zijn dat u deze van tevoren toch wat aan de ruime kant heeft ingeschat qua termijn en deze vervroegd wilt aflossen. Natuurlijk is dit mogelijk, maar dit is in de meeste gevallen niet gratis.

Bij welke lening kost te vroeg aflossen geld?

Het maakt niet uit of u nou een persoonlijke lening heeft of een doorlopend krediet, als u uw lening vervroegd aflost kan in de voorwaarden van de leningverstrekker zijn opgenomen dat u dan een percentage van het totale geldbedrag dat u hebt geleend moet betalen. Hoeveel dit exact is kan verschillen per leningverstrekker. We moeten u er wel bij vertellen dat dit uiteraard niet overal het geval is, en wanneer dit het geval is dit duidelijk in de voorwaarden dient te staan vermeldt.

Periode waarover geld geleend wordt

Het loont dan ook zeker de moeite om goed na te denken over de termijn waarover u uw lening wilt afsluiten. Het is vaak toch aantrekkelijk om voor een langere periode te kiezen, aangezien de rente dan ook gestaag naar beneden gaat. Maar zoals u hier kunt lezen is een te lange periode vaak ook niet kosteloos. Denk er dus eens over na en bekijk zeker wat er precies in de voorwaarden van de leningverstrekker is opgenomen. Indien u in staat wordt gesteld om uw lening zonder bijkomende kosten vervroegd af te lossen is dit zeker een pluspunt. U weet het maar nooit.

Hoe eerder u van uw lening af bent, hoe beter dit is, maar niet in het geval u een boete of iets dergelijks krijgt opgelegd als u dit doet. Houd hier rekening mee.

Previous post:

Next post: