Pluskrediet

Het pluskrediet is een lening die speciaal is bedacht voor ouderen. Het is niet zozeer dat deze lening heel anders is dan een andere lening, maar waarom deze lening is bedacht is om het feit dat ouderen over het algemeen moeite hebben met het afsluiten van een lening. Op de een of andere manier wordt hun aanvraag sneller afgewezen en dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Want zeg nou zelf, waarom zou een ouder iemand geen lening mogen afsluiten? Vandaar dat er dus het pluskrediet is. Het pluskrediet zit exact hetzelfde in elkaar als een doorlopend krediet.

Voor wie is het pluskrediet?

Om voor het pluskrediet in aanmerking te komen moet u aan 1 heel belangrijk punt voldoen en dat is de leeftijd. Het pluskrediet is namelijk voor mensen tussen de 60 en 65 jaar oud. Dit komt omdat het juist voor deze doelgroep moeilijk blijkt een lening af te sluiten. Bent u boven de 65 jaar, dan is het pluskrediet helaas geen optie. Om boven de 65 jaar elders een lening af te sluiten blijkt in de praktijk ook geen gemakkelijke opgave, maar indien u graag een lening wilt hebben is het altijd het proberen waard.

Voorwaarden

Zoals gezegd werkt het pluskrediet net als het doorlopend krediet. Dat betekent dus dat afgeloste bedragen terug opnieuw opgenomen kunnen worden. De voorwaarde is dat wanneer u de leeftijd van 65 bent gepasseerd u geen geld meer mag opnemen en alleen nog maar geld mag aflossen. Ondanks dat het dus een soort doorlopend krediet is kunt u met het pluskrediet maar geld lenen tot u 66 bent. Daarna lost u geleidelijk aan uw lening af.

Previous post:

Next post: