Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is zoals de naam al zegt geen lening waarvan er 13 in een dozijn gaan. Bij een persoonlijke lening geeft u namelijk zelf aan aan de geldverstrekker bij wie u geld wilt lenen wat u nodig hebt, wat u maandelijks af kunt dragen en hoe lang u ongeveer over de lening wilt doen om deze uiteindelijk af te lossen. De persoonlijke lening is dan ook zowel voor de consument als voor de geldverstrekker een gunstige lening, want alles komt helder in een overeenkomst te staan. Bij een doorlopend krediet komt alles ook wel helder in een overeenkomst te staan, maar daar blijven een hoop punten open staan omdat bijvoorbeeld niet duidelijk is hoeveel rente u gaat betalen, omdat men niet weet wanneer u precies het geld gaat opnemen. Bij een persoonlijke lening wordt alles helder in een overeenkomst benoemd.

Voor wie is de persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is dus voor mensen die een duidelijk doel hebben waarvoor ze geld willen lenen. Ze weten precies wat ze willen en ze weten ook welk prijskaartje eraan hangt en dus hoe hoog de lening moet zijn. Dit creëert veel duidelijkheid en dat resulteert dan ook in een heldere en verantwoorde manier van geld lenen.

Hoe duur is de persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is zo duur als de huidige rentestand. U bent dus erg afhankelijk van hoe hoog de rente staat op het moment dat u een persoonlijke lening gaat afsluiten. Daarnaast is vanzelfsprekend ook de hoogte van het geldbedrag wat u wilt lenen van invloed op de rente. Over het algemeen wordt er bij hogere bedragen een lagere rente gegeven en bij lagere bedrage een hogere rente. U zou dus eens moeten bekijken wat voor uw situatie het beste uitkomt en waaruit precies de beste rente voortkomt.

Previous post:

Next post: