Pas op voor woekerrentes

Leningverstrekkers doen vaak de mooiste beloften over langdurige leningen met lage rentes. Als de rente in vergelijking met concurrenten wel erg aan de lage kant is volgens u zouden er misschien toch wat alarmbellen moeten gaan rinkelen. Met leningen gebeurt vaak net hetzelfde als wat wordt gedaan in de mobiele telefonie. In de mobiele telefonie wordt de klant gelokt voor een abonnement met een zeer laag maandtarief, maar dit blijkt bijvoorbeeld maar voor de eerste 3 maanden te gelden waarna het tarief verdubbelt.

Uiteraard wordt dit soort informatie niet voor de klant verborgen gehouden, maar de kans bestaat wel dat u eroverheen leest, aangezien de kortingsprijs in grote letters staat aangegeven. Zo is het met leningen vaak ook het geval. De lage rente, daar wordt mee gepromoot. In de kleine lettertjes staat dan vaak dat deze rente maar voor een bepaalde periode is en dat daarna de rente weer naar z’n oorspronkelijk waarde terug gaat.

Let daar dus goed mee op. U zult niet de eerste zijn die denkt een voordelige lening af te kunnen sluiten om uiteindelijk te eindigen in de situatie waar de lening zelfs niet eens meer kan worden afgelost omdat deze ineens zo duur is geworden.

Natuurlijk doen niet alle leningverstrekkers dit, maar het is de moeite waard om wel goed op te letten. Neem desnoods contact op met de leningverstrekker om alle details door te nemen zodat alles helder is voor u erin stapt.

Nooit zomaar geld lenen bij niet erkende instanties

Als een instantie waar u geld kunt lenen niet is aangesloten bij het AFM is het bepaald niet handig hier een lening af te sluiten. Het AFM zorgt namelijk voor een eerlijke markt op het gebied van geld lenen en instanties die zich dus niet aansluiten bij het AFM kunnen wellicht buiten de regels om gaan werken. In eerste instantie lijkt dit misschien gunstig voor u uit te pakken met een lage rente, maar laat u daar niet door misleiden, want vaak wordt u bedonderd waar u bij staat. Alle geldverstrekkers op deze website zijn aangesloten bij het AFM en bij hen kun u dan ook veilig geld lenen.

Previous post:

Next post: