Minilening

De meesten van u zijn waarschijnlijk wel bekend met de minilening. Of dit nou is omdat u al wel eens gebruik heeft gemaakt van deze manier van geld lenen of dat u de minilening kent uit de media waar deze meer negatief dan positief in is verschenen, de minilening is een begrip.

Het woord minilening is op te splitsen in 2 gedeeltes, namelijk mini en lening. Dit is ook precies dat de lening is, mini. Een lening van slechts enkele honderden euro’s is mogelijk met de minilening. Deze lening heeft dus alleen nut indien u voor iets kleins wilt lenen. Voor veel mensen komt de minilening goed uit bij een net even wat krappere maand dan normaal financieel gezien. U leent dan even geld om te compenseren en in de volgende paar weken kunt u de lening dan weer aflossen op het moment dat u financieel weer wat ruimer zit.

Verantwoord een minilening afsluiten

Een minilening afsluiten is alleen verantwoord indien u weet dat u binnen enkele weken over het bedrag beschikt dat nodig is om de lening weer af te lossen. Enkele weken is namelijk ook hoe lang zo’n lening duurt, dus kunt u er maar beter zeker van zijn dat u het geld dan ook beschikbaar heeft. Is dit niet het geval, dan is er ook geen sprake van verantwoord geld lenen en dan raden we u ook stellig af om hieraan te beginnen. In het slechtste geval krijgt u namelijk een incassobureau op uw dak bij niet of te laat aflossen en dan kunt u ook voor die kosten nog gaan opdraaien. Dat is natuurlijk erg onhandig en als dat gebeurt zal dan van geld lenen een onprettige ervaring maken.

Previous post:

Next post: