Meer financiële ruimte

De reden dat u een lening wilt afsluiten kan zijn omdat u het geld aan een bepaald doel wilt besteden, maar net zo goed kunt u gewoon geld willen lenen om wat meer financiële ruimte te creëren. Dit laatste is voor veel mensen toch ook wel belangrijk. Als dit inderdaad uw doel is doet u er verstandig aan om te kiezen voor een doorlopend krediet. Immers, als u geen gebruik maakt van het doorlopend krediet blijft het geld nog altijd tot uw beschikking, maar betaalt u geen rente. Een doorlopend krediet wordt dan ook zeer vaak gebruikt als een financiële reserve.

Extra financiële ruimte komt het een prijs

Alhoewel u dus een lening zou kunnen afsluiten voor extra financiële ruimte is het tegelijkertijd een beetje dubbel, want die extra financiële ruimte komt natuurlijk wel met een prijs. U betaalt gewoon rente over het geld dat u opneemt en dus kost die financiële ruimte u direct ook weer geld. Ondanks dat veel mensen zo te werk gaan is het toch even de vraag en hoeverre dit nu werkelijk echt gunstig is. Geld wat u kwijt bent aan rente zou u immers ook kunnen sparen zodat u hier later de beschikking over heeft indien u het geld nodig heeft. U kunt nog zo goedkoop geld lenen, maar uiteindelijk kost het toch meer dan dat het oplevert.

Houd rekening met rentewisselingen

Met een doorlopend krediet heeft u te maken met rentewisselingen. Het ene moment dat u geld opneemt kan de rente op 5% staan waardoor u een goedkope lening heeft, terwijl deze in een later stadium op 5,2% kan staan. Anderzijds kan de rente in de loop van de tijd ook gunstiger gaan uitpakken, maar dat is dus wel een punt om rekening mee te houden. Echt inschatten kunt u het niet, dus het is moeilijk om er voorspellingen over te doen, maar weet wel dat het gebeurt.

Previous post:

Next post: