Lening afsluiten voor verbouwing

Indien u uw huis wilt gaan verbouwen weet u waarschijnlijk wel dat er bij een verbouwing flink wat kosten kunnen worden gemaakt. Alhoewel een indicatie van de kosten wel te maken is kan het moeilijk zijn om er een exact prijskaartje aan te hangen. En omdat er geen prijskaartje aan te hangen is kan dat dus lastig zijn bij het afsluiten van een lening voor de verbouwing. Want hoe weet u nu hoeveel geld u moet gaan lenen? Dat is moeilijk te zeggen en daarom kan voor een verbouwing een doorlopend krediet een prima oplossing zijn. U neemt gewoon op wat u nodig heeft uit uw doorlopend krediet en wat u niet nodig heeft, daar betaalt u ook geen rente over. Bij het afsluiten van een doorlopend krediet is het dus wel zaak om in elk geval de limiet hoog genoeg te zetten, zodat u wel zeker weet dat u ook daadwerkelijk kunt lenen wat u nodig heeft.

Geld lenen met WOZ krediet

Om uw verbouwing te bekostigen kunt u ook kiezen voor een WOZ krediet. Het WOZ krediet heeft alle kenmerken van het doorlopend krediet, maar is over het algemeen toch net even wat meer geschikt om een verbouwing aan uw woning te financieren. Echter dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen om een WOZ krediet te kunnen afsluiten. Bij een WOZ krediet gebruikt u namelijk een onderpand en dat is uw woning. Uiteraard dient de woning dus wel van u te zijn, want met een huurwoning is een WOZ krediet geen mogelijkheid.

Onderpand woning

Door uw woning dus als onderpand te gebruiken kunt u met het WOZ krediet profiteren van een lagere rente dan bij een regulier doorlopend krediet. Dit is dus een groot voordeel, ondanks dat de rente maar 0,2% scheelt. Over een lange periode bespaart u hiermee toch veel geld. Als u eenmaal een WOZ krediet heeft bent u niet verplicht deze te gebruiken voor uw woning. Deze mag dus ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

Previous post:

Next post: