Kopen op afbetaling

Het lijkt heel aantrekkelijk dat wanneer u ergens in een winkel loopt u gewoon zaken kunt kopen op afbetaling. U hoeft dus niet eens geld bij u te hebben om toch gewoon met spullen de winkel uit te lopen. Echter moet u deze spullen natuurlijk wel afbetalen. Via kopen op afbetaling kunt u direct gebruik maken van hetgeen u koopt terwijl u er pas later voor hoeft te betalen. Met een lening werkt het eigenlijk precies hetzelfde. Met een lening kunt u nu profiteren van extra financiële ruimte, terwijl u er pas later hoeft af te betalen.

Wat kost kopen op afbetaling?

Kopen op afbetaling is zeer duur en in de meeste gevallen een stuk duurder dan de gemiddelde lening met een rentepercentage van 5%. U kunt ervan uit gaan dat u met kopen op afbetaling 2 keer zoveel kwijt bent als met een lening als we dus bij een lening uitgaan van 5% rente. Dat is dus een heleboel en als u het zo bekijkt is het ook zeker niet de beste manier. Het blijft namelijk altijd stukken goedkoper om eerste gewoon te sparen voor hetgeen u kopen wilt. We snappen dat u misschien niet zoveel tijd hebt, maar voor de portemonnee is het in elk geval beter.

Geen tijd om te sparen?

Het kan natuurlijk zo zijn dat u iets nodig hebt waarvoor u geen tijd hebt om er ook nog eens geld voor te gaan sparen. Iets waarbij wel wat haast geboden is. In dat geval denkt u misschien dat er niks anders opzit dan kopen op afbetaling, maar dat is niet helemaal waar. U kunt het eigenlijk al afleiden uit wat hierboven staat: geld lenen is goedkoper. Als u haast hebt en geen tijd hebt om nog eerst geld te gaan sparen kunt u dus beter geld gaan lenen. Gaat het om weinig geld, dan kiest u het beste voor de minilening omdat deze uiteindelijk het goedkoopst is. Voor grotere bedragen bent u het beste af met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Deze zijn qua rente misschien goedkoper, maar door een hoger leenbedrag en een langere looptijd zijn deze uiteindelijk wel duurder dan de minilening.

Previous post:

Next post: