Goedkope lening

Bij geld lenen draait het maar om 1 ding en dat is een goedkope lening. Indien deze niet goedkoop is zal een lening alleen maar als een sleur worden gezien terwijl het met een lening toch ook vaak de bedoeling is dat er aan het geleende geld wel wat plezier wordt beleefd. Dit kan op allerlei manieren en hierbij hangt het af waar u geld voor leent. Het is in elk geval zeker niet de bedoeling dat een lening een dominante plek in uw leven inneemt en daar zorgt u dus voor door te kiezen voor een goedkope lening. Kies dus voor een lening met een lage rente, want hoe lager de rente is, hoe lager ook de maandlasten zullen uitpakken.

Rente variabel of vast voor goedkope lening?

U kunt zowel kiezen voor een variabele rente bij geld lenen als voor een vaste rente. Het verschil hiertussen hoeven we niet uit te leggen, want het spreekt voor zich dat bij een vaste rente de rente niet zal veranderen en dat dit bij een variabele rente wel kan gebeuren. Het hoeft overigens niet en het hangt hierbij van de markt af. Uiteraard kan een verandering in de rente ook positief uitpakken en kunt u zelfs een nog goedkopere lening krijgen doordat deze daalt. Omgekeerd kan het vanzelfsprekend ook voorkomen. Dat is dus een ingecalculeerd risico dat u dan neemt.

Blijf realistisch

Wellicht bent u in de positie om een zeer forse lening af te sluiten, omdat u financieel in die positie zit. Wees echter verstandig en ook realistisch en probeer bescheiden te blijven met de lening die u afsluit. U moet altijd rekening houden met eventuele kleine tegenslagen op financieel vlak waar u nog wel in staat voor moet zijn om deze op te vangen. Bij teveel geld lenen zal dit lastig worden en kunt u zichzelf tegenkomen. Blijf dus realistisch en ga zeker niet over de top met uw lening.

Een goedkope lening zal niet voor u zijn weggelegd indien u veel te veel geld gaat lenen. Lage rentes komen vaak met hoge leningen. In uw enthousiasme over de lage rente kunt u wellicht over het hoofd zijn dat u boven uw pet gaat lenen en dit kan u later opbreken. Op die manier werkt het graag willen hebben van een goedkope lening juist averechts en zal geld lenen er absoluut niet leuker op worden. Heeft u inderdaad uw lening niet goed ingeschat of vindt u dat u alsnog een te dure lening heeft, dan kunt u overwegen om uw lening over te sluiten als er een andere leningverstrekker actief is die u van een goedkopere lening kan voorzien.

Previous post:

Next post: