Goedkoop geld lenen

Als u geld gaat lenen is het natuurlijk nooit de bedoeling dat u elke maand de eindjes aan elkaar moet knopen om er maar voor te zorgen dat de lening kan worden afgelost. Daarom bent u waarschijnlijk ook op zoek naar een goedkope lening. Nou kunt u een goedkope lening afsluiten door voornamelijk op de hoogte van de rente te letten, want vanzelfsprekend betaalt u met een lage rente minder maandlasten, maar ook kunt u ervoor kiezen om uw lening zo kort mogelijk te laten zijn waardoor u dus eerder uw lening zult hebben afgelost. Op beide manieren kunt u goedkoop geld lenen, maar de leningen zijn dan wel anders opgebouwd.

Korte looptijd, hogere rente

Als u kiest voor een korte looptijd is het vaak zo dat de rente daardoor iets hoger is dan wanneer u voor een langere looptijd kiest. Uiteindelijk is het voor een geldverstrekker namelijk gunstiger als u voor een langere looptijd kiest, want daar wordt meer aan verdiend. Met een kortere looptijd is het vaak zo dat u iets hogere maandlasten betaalt, maar daarentegen wel eerder van uw lening af bent en dus ook goedkoper uit bent dan bij een langere looptijd. De keuze is dus niet zo zeer of het goedkoper is, maar meer of u het ook kunt opbrengen om tegen een hogere rente te lenen voor een kortere looptijd. Het is in elk geval een afweging die u zou kunnen maken.

Goedkoop geld lenen, wat kost het?

Eigenlijk is op de bovenstaande vraag alleen maar een antwoord te geven als we uitgaan van de hoogte van de rente. Een zeer lage rente van 4,8% bijvoorbeeld zorgt automatisch voor lage maandlasten. Het is echter alsnog niet echt goedkoop geld lenen als u vervolgens voor 5 jaar aan de lening vast zit. De rente bepaalt dus wel de maandlasten die u moet betalen, maar u ziet dus dat u de looptijd ook zeker niet buiten beschouwing moet laten bij uw keuze.

Het is natuurlijk ook zo dat de term goedkoop geld lenen een beetje misleidend is. We kunnen eerder spreken van de minst dure lening dan van de goedkoopste lening, want geld lenen is nu eenmaal iets waarbij u altijd kosten zult hebben. Dit weet u echter van tevoren en dus is het zaak om deze kosten zo laag en goedkoop mogelijk te houden. Het maakt hierbij niet uit of u nu geld leent voor een auto of voor een ander doeleinde, want de essentie van geld lenen blijft hetzelfde.

Previous post:

Next post: