Geld lenen voor een auto

Waar er in het verleden nog wel eens wat wenkbrauwen omhoog werden getrokken wanneer u zei dat u een lening had afgesloten om een auto te bekostigen wordt er tegenwoordig helemaal niet raar meer van opgekeken. Het is ook niet eenvoudig om een auto in een keer te betalen als u kijkt wat er tegenwoordig voor een auto betaald moet worden. En bij al die dure auto’s is geld lenen dus wel een prima optie.

Autolening via de dealer

Vaak hoort u op commercials allerlei aanbiedingen van autodealers over leningen voor auto’s die via hen zijn af te sluiten. Er worden echter nooit concrete bedragen genoemd van hoeveel de lening u nu precies gaat kosten. Sterker nog, er wordt regelmatig geadverteerd met slogans al ‘Betaal uw auto pas over 5 jaar terug tegen 0% rente’. Dit zijn natuurlijk erg misleidende slogans, want de tijd dat er geld geleend kan worden zonder dat er rente hoeft te worden betaald zal nooit aanbreken. Geld lenen kost u nu eenmaal altijd geld. Dit is op zich niet zo erg, maar als u een autolening afsluit via de dealer is het niet geheel duidelijk hoe de lening zal verlopen. Omdat het erg vaag is is deze manier van geld lenen ook niet aan te raden. Wat u natuurlijk wel gewoon kunt doen is een persoonlijke lening op maat afsluiten voor de aanschaf van een auto. Dan weet u namelijk wel precies wat de lening u zal gaan kosten. Daarom is dat zeker meer aan te raden.

Autoleningen vergelijken

Ook bij autoleningen geldt weer dat vergelijken een hoop ellende kan voorkomen. Met ellende bedoelen we in deze dan het simpele feit dat u teveel rente betaalt. Een autolening is vaak niet binnen 1 jaar afgelost en met de juiste rente kunt u vrij goedkoop geld lenen. Met de juiste rente kun u ook op de meest verantwoorde manier geld lenen en dat is toch belangrijk.

Previous post:

Next post: