Geld lenen met BKR

Wist u dat u geld kunt lenen ook als u een BKR codering heeft? Wel zijn de mogelijkheden niet bepaald ruim te noemen en zult u ook zeker moeilijkheden ervaren met een lening krijgen als het gaat om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Dit zijn nou eenmaal niet de leningen die makkelijk kunnen worden afgesloten met een BKR codering. Toch is geld lenen met BKR zoals gezegd wel mogelijk. Hiervoor zult u zich moeten richten tot de minilening. Bij de minilening wordt namelijk niet moeilijk gedaan.

Hoe komt u aan een BKR codering?

Een BKR codering komt tot stand wanneer een consument te laat met aflossen is waar het een betalingsverplichting betreft. Hoe ernstig deze achterstand die wordt opgelopen is en de reden waardoor deze wordt opgelopen zijn bepalend voor het type BKR codering dat er ontstaat. Door met bepaalde typen coderingen te werken kan makkelijk worden gezien hoe ernstig iemand in ‘overtreding’ is. Dit bepaalt ook hoe moeilijk het wordt om nog geld te lenen, maar feit is wel dat zelfs met de kleinste codering al moeilijk wordt gedaan en dan blijft dus de minilening over.

BKR codering staat voor 5 jaar

Pas na 5 jaar zult u van uw BKR codering af zijn. Dit is een lange periode en het wil dan ook nog wel eens voorkomen dat de codering langer blijft staan dan deze 5 jaar omdat deze wordt vergeten te verwijderen. Dit is vervelend en geeft een verkeerd beeld. Vandaar dat u eigenlijk zelf zou moeten check bij het BKR of uw codering na de periode van 5 jaar is verwijderd door hen zodat geld lenen weer wat toegankelijker voor u wordt.

Previous post: