Doorlopend krediet

Kiest u voor geld lenen, dan is het doorlopend krediet waarschijnlijk het eerste type lening waar u naar zult gaan kijken. Dit is niet geheel onterecht, want over het algemeen biedt het doorlopend krediet het meeste comfort aan de consument, voor zover een lening uiteraard voor comfort kan zorgen, aangezien een lening ook voor hoofdpijn kan zorgen met het aflossen en dergelijke.

Voor wie is het doorlopend krediet?

Eigenlijk is het doorlopend krediet wel voor iedereen weggelegd. Dit heeft vooral te maken met het feit dat een doorlopend krediet vaak niet echt voor een specifieke zaak wordt afgesloten. Het kan overigens wel dat u een doorlopend krediet afsluit voor een specifiek doel, maar dat u bijvoorbeeld niet precies weet wat u nodig heeft om dit specifieke doel te kunnen financieren. In zo’n geval kiest u dus het best voor een doorlopend krediet.

Wat kost het doorlopend krediet?

Met een doorlopend krediet is het heel moeilijk te bepalen wat de lening u nu uiteindelijk precies zal gaan kosten. Sterker nog, er is eigenlijk geen pijl op te trekken wat de lening u zal gaan kosten. Aangezien u bij het afsluiten van een doorlopend krediet geen looptijd afspreekt met de verstrekker van het krediet kunt u zolang met uw krediet doen als u zelf wilt. Immers, als u bij een doorlopend krediet geen geld opneemt betaalt u ook geen rente. Zo werkt het doorlopend krediet dus. U beslist bijvoorbeeld dat u 20.000 euro wilt lenen. U heeft dan de beschikking over 20.000 euro die u bijvoorbeeld in delen kunt lenen. Tot aan een maximum van 20.000 euro heeft u de beschikking over geld en kunt u geld lenen als het u uitkomt. Pas over geleend geld (of opgenomen geld) hoeft rente te worden betaald. Deze wordt bepaald naar de huidige rentestand. Geld dat u aflost kunt u later weer opnieuw opnemen, maar u kunt nooit meer dan 20.000 euro hebben uitstaan, want dat heeft u immers als maximum opgegeven bij het afsluiten van uw doorlopend krediet.

Previous post:

Next post: