Banken steeds strenger bij leningaanvragen

Wellicht heeft u het al gemerkt, wellicht nog niet, maar indien u van plan was om binnenkort een lening aan te vragen bij de bank kunnen wij u vast verklappen dat banken niet zoals vroeger zomaar aan iedereen leningen verstrekken. Sterker nog, banken zijn tegenwoordig zeer selectief met het uitlenen van geld.

Natuurlijk is het zo dat het merendeel van de mensen die een lening afsluit ervoor kiest om dit bij een instantie te doen en niet meer ouderwets direct bij de bank. Niet geheel onterecht zo blijkt, want banken zullen je zeer zeker vaker teleur stellen dan instanties waar u geld kunt lenen. Nou is het wel zo dat de meeste instanties u ook geld zullen uitlenen via een bank, dus houd rekening met strenge keuringen.

Zonder twijfel heeft dit met de crisis te maken. Banken zijn zuiniger op hun geld en daarnaast is de zekerheid dat men een lening op tijd kan aflossen met de tijd niet toegenomen. Waarom beginnen mensen in eerste instantie al aan een lening, dat is natuurlijk ook iets wat banken zich hardop afvragen. Geen onterecht punt volgens ons.

Als laatste punt is het voor u als consument ook helemaal niet gunstig om geld te lenen bij een bank. Als u de rentes gaat vergelijken van diverse leningverstrekkers zult u zelden de naam van een bank in de top 3 zien staan.

Kortom, lenen bij de bank is niet nodig. We snappen dat u misschien graag voor een betrouwbare naam kiest, maar omdat u een leningverstrekker niet kent en deze goede rentes hanteert, wilt nog niet zeggen dat deze ook niet gewoon een goede dienstverlening heeft. Op onze website zult u alleen erkende leningverstrekkers terugvinden waardoor u zich over betrouwbaarheid geen zorgen hoeft te maken.

Previous post:

Next post: